7 Nisan 2018 Cumartesi
ODTÜ Fizik Bölümü Prof. Dr. Necdet Bulut Amfisi(U3)
2017 yılında, Türkiye Astronomi camiasına yeni bir akademik konferans hediye etmeyi amaçlayarak 1. Dilhan Eryurt Gökbilim Günü’nü düzenledik. Üniversitemizin Astrofizik Anabilim dalının kurucusu olan Prof. Dr. Dilhan Eryurt’un adını verdiğimiz konferans, Türkiye’nin dört bir yanından 10 farklı öğrenci sunumu, 12 farklı poster sunumuyla gerçekleşti. Türkiye Astronomi Camiasının bir geleneği haline getirme hedefiyle 7 Nisan 2018 Cumartesi günü Dilhan Eryurt Gökbilim Günü etkinliğimizin ikincisini düzenliyoruz. Etkinliğe katılımcı olarak gelmek istiyorsanız aşağıdaki “KATILIMCI KAYIT FORMU”nu doldurmanız gerekmektedir.
KATILIMCI KAYIT FORMU
2. Dilhan Eryurt Gökbilim Günü’ne Giden Yol
Topluluğumuzun kurulduğu yıllarda popüler astronomi bilinci şu anki kadar zenginleşmiş değildi. Yalnızca TÜBİTAK’ın yürüttüğü çabalar ile topluluğumuz, bu alanda ufak girişimlerde bulunmaktaydı. Neyse ki zaman içinde hepsi birbirinden kıymetli onlarca gökbilim topluluğu, platformu ortaya çıktı. Bugün ise gerek seminerler, gerekse gözlem şenlikleri ile halkımıza gökbilim anlatan yüzlerce etkinlik yapılmakta ve yapılması planlanmakta. Bu yöndeki ilerlemeyi sağlayan her topluluğa şahsımız adına teşekkür ediyoruz.
ODTÜ’lü yıldız çocukları olarak bizler, böyle bir atmosferde yeni bir girişime adım atmak istedik. Türk Astronomi Derneği’nin (TAD) iki yılda bir düzenlediği “Ulusal Astronomi Kongresi”nde akademisyenler ve lisansüstü öğrencileri bilimsel sunumlarını yapmakta ve çalışmalarını anlatmakta. Fakat bu toplantı haricinde ülkemizde bu derece köklü olan ve düzenli olarak gerçekleştirilen başka bir akademik astronomi kongresi ne yazık ki mevcut değil. 1. Dilhan Eryurt Gökbilim Günü, işte tam da bu noktada genç bilim insanlarımıza yardım etmek amacıyla planlandı.
Bilimsel Sunum ile Başvuru
Etkinliğimize Astronomi, Astrofizik ya da Amatör Astronomi ile ilişkili bir bilimsel çalışmanızla ya da bitirme teziniz/projeniz ile aşağıdaki başvuru formu aracılığıyla kayıt olabilirsiniz.
Konuşmacı/Poster Başvuru Formu
KONUŞMA/POSTER İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 9 Mart 2018 CUMA GÜNÜDÜR.
SAAT 23:59’DA KAYITLAR KAPANACAKTIR
Bilim Kurulu
- Prof. Dr. Altan Baykal: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Astrofizik Anabilim Dalı
- Prof. Dr. Osman Demircan: Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü
- Prof. Dr. Ümit Kızıloğlu: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Astrofizik Anabilim Dalı
- Doç. Dr. Sinan Kaan Yerli: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Astrofizik Anabilim Dalı
- Doç. Dr. Atakan Gürkan: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Astrofizik Anabilim Dalı
- Dr. Korhan Yelkenci: İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü
Başvurularınızdaki genel özet, bilim kurulumuz tarafından değerlendirilecek ve onaylandığı takdirde şahsınıza e-posta ile iletilecektir. Ardından sunum veya posterinizi, etkinlikten en geç 1 hafta öncesine kadar elektronik olarak yollamanız beklenecektir. Etkinliğimizin sonrasında da en geç 2 hafta içerisinde, çalışmalarınız hakkında en az bir, en çok iki A4 sayfası boyutunda bir açıklama metni yazmanızı, bu metinler ile bir yayın çıkarılacağı için istemekteyiz.
Tüm sorularınız için aat@metu.edu.tr adresine ulaşabilirsiniz.
Bol yıldızlı geceler,
Saygılarımızla,
ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğu