Bu yıl, parlak 12 günlük Ay’a rağmen Ejderha Göktaşı Yağmuru oldukça hareketli geçecek. Yılın başında göktaşı yoğunluğunun 8 Ekim akşamı saatte 1000 göktaşıyla zirve yapacağı düşünülüyordu; ancak gökyüzündeki Ay nedeniyle bu kadar yoğun bir göktaşı yağmuru izleyemeyecek olsak da bizi güzel bir göktaşı yağmuru bekliyor. Telif Hakkı: EarthSky.
Tag: Christopher Go
2011 Perseid (Kahraman) Göktaşı Yağmuru
Ağustosun 12’si ve 13’ü gökyüzü gözlemcileri için büyük günler; çünkü Perseid Göktaşı Yağmuru o tarihlerde maksimum seviyeye çıkmış oluyor. Swift – Tuttle Kuyrukluyıldızı’nın Dünya yörüngesinde bıraktığı toz ve kaya parçaları, her yıl ağustos ortalarında, atmosferde yanıyor ve gözlemcilere büyük bir görsel şölen yaşatıyor. Telif Hakkı: EarthSky.
TAD Bülteni
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Amatör Astronomi Topluluğu olarak, 2011 yılının başından beri TAD Elektronik Bülteni’ni çıkarmaya başladık. 2008 yılından beri TAD (Türk Astronomi Derneği) tarafından çıkartılan Türk Astronomi Derneği Elektronik Bülteni’nin içerik sorumluluğunu 2011 yılının ocak ayından beri ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğu olarak üzerimize almış bulunmaktayız.
Jüpiter’in Kuşağı Her An Ortaya Çıkabilir
2009 yılının mayıs ayında Güneş Sistemi’nin 5. gezegeni olan Jüpiter’in güneydeki kuşağı (Güney Ekvatoral Kuşağı (South Equatorial Belt – SEB)) kaybolmuştu. Kaybolması hakkında bir takım iddialar olsa bile kesin bir neden söylemek çok zor. Ama gökbilimciler sürekli söylediği bir şey var: “Her an kuşak ortaya çıkabilir.” Filipinler’den amatör gökbilimci Christopher Go da, Güney Ekvatoral Kuşağı’nın […]